Bolnišnice, šole in javne zgradbe

Za gradnjo, prenovo, modernizacijo in za opremljanje šol, bolnišnic in javnih zgradb nudimo celo vrsto rešitev, ki so usmerjene zlasti v prihranek energije, akustično in svetlobno udobje, zdravo okolje, dizajnersko in estetsko izvedbo zunanjosti in notranjosti.

REŠITVE SAINT-GOBAIN ZA BOLNICE, ŠOLE IN JAVNE ZGRADBE

1. STREHA

Ponuja sistemske rešitve za poševne in ravne strehe, VARIO folijo in opremo za sistemsko zaščito pred vlago in doseganje zrakotesnosti pri energetsko varčnih objektih. Izolacijski izdelki so lahko plošče ali role iz mineralne volne (steklene, kamene ali Ultimate). Za ravne strehe so koristne lastnosti tako ekstrudiranega polistirena (XPS) kot plošče iz mineralne volne. Posebne rešitve za zelene strehe so vegetacijske plošče Culti Flora.

PAM - EPAMS® je sistem za zbiranje in vakuumsko odvajanje padavinskih vod z ravnih streh s strešno kanalizacijo, povezano s kanalizacijskim sistemom. EPAMS® vključuje vakuumske strešne odvode in cevi iz litega železa PAM SMU s celotnim priborom. PAM ponuja pomoč pri načrtovanju in izvedbi vakuumskega sistema EPAMS®. Cevi in oprema EPAMS so v razredu A1 negorljivih materialov in so v skladu s standardom DIN 4102.

Stekla za solarni nadzor, zasnovana za prilagajanje visokih zmogljivosti za zmanjšanje toplote zaradi neposredne sončne svetlobe poleti ter za toplotno izolacijo in optimizacijo zadrževanja toplote v hladnih zimskih dneh; nevtralna in prozorna stekla za ustvarjanje svetlih, udobnih interjerjev.

Nudi širok spekter izdelkov za izvedbo hidroizolacije ravnih streh. Posebej bi izpostavili polimerno modificirane bitumenske premaze, ki nadomeščajo bitumenske trakove, ter izdelke na bazi poliuretanov.

2. TLA 

Mrežaste tkanine iz steklenih vlaken za talne estrihe, brez pokanja. Majhna teža ne obremenjuje stropov, odpravlja dvignjene kote med zorenjem v primerjavi s tradicionalno jekleno mrežo, omogoča lažje in preprostejše rezanje z nožem, s tkanino pa lahko ravna tudi ena sama oseba. 

Za izboljšanje zvočne izolacije pri medetažnih konstrukcijah z uporabo izolacijskih plošč iz mineralne volne (kot npr. Isover EKOSOL in CLIMABAC). Pritličje je potrebno dodatno toplotno izolirati z uporabo ekstrudiranega polistirena (XPS). Tam, kjer obstaja velika mehanska obremenitev uporabimo XPS, ki prenese obremenitve tudi do 70 ton/m2.

Proizvajamo samorazlivne in design tlake, katerih prednost je enovita površina brez stikov, ter izdelke za zagotavljanje vodotesnosti, ki se uporabljajo pred polaganjem keramike. Nabor izdelkov za obdelavo tal vključuje tudi talne izravnalne mase, lepila za keramiko, fugirne in tesnilne mase ter trakove.

Suhi estrihi iz mavčnokartonskih (Rigiplan) ali mavčnovlaknenih plošč (Rigidur) za lažji, hitrejši in v skupnih stroških celo cenejši način za konstrukcije podov. Odlične toplotne in zvočne lastnosti z minimalno konstrukcijsko višino tal.

3. FASADA

Mrežaste tkanine iz steklenih vlaken (steklena mrežica), ki ščitijo pred pokanjem in preprečujejo pokanje sistema za toplotno izolacijo ter nastajanje razpok med sušenjem glazure. 

Izolacijski material za kontaktne fasade. V primeru povečanih zahtev za požarno zaščito in pri zgradbah z več kot štirimi etažami je potrebno uporabljati izolacijo iz negorljive mineralne volne. Izdelki iz mineralne volne kot npr. Isover X60 VN se lahko uporabljajo tudi kot odlična rešitev za sisteme ventiliranih fasad, kjer so izolacijski sloj in zaključni paneli vidni. Posebna inovativna rešitev za izolacijo kontaktnih fasad z odličnimi protipožarnimi učinki je izdelek iz mineralne volne Isover CLIMA34.

CONTRAFLAM 30-60-90-120 – Protipožarno steklo, sestavljeno iz dveh ali več slojev kaljenega varnostnega stekla. Ta izdelek izpolnjuje najvišje zahteve protipožarne zaščite. Je odporen pri ravnanju z njim in UV-stabilen. SageGlass - kontrola idealnega nivoja dnevne svetlobe 

Ponujamo širok spekter certificiranih fasadnih sistemov tako za novogradnje kot sanacije, z različnimi vrstami izolacijskih materialov ter različnimi strukturami zaključnih slojev. Fasadni sistem weber.therm plus ultra tako sestavlja izolacijska plošča z 0,020 W/mK, s katero prepolovimo debelino običajnih fasadnih sistemov – s čimer lahko pridobimo na uporabni bivalni površini objekta. Z barvnim spektrom, ki obsega 362 standardnih barvnih odtenkov, lahko zadostimo vsem arhitekturnim projektom v kombinacijah z našimi zaključnimi sloji. Z rešitvami weber.design in imitacijami opeke, lesa in kamna ter metalik izgledom pa lahko sledimo modernim oblikovalskim smernicam.Selektivna in visoko selektivna stekla Cool Lite in Cool Lite Xtreme z izjemnimi lastnostmi, ki hkrati ponujajo visoko stopnjo toplotne izolacije, solarni nadzor, akustično izolacijo, naravni prenos svetlobe in vizualno estetiko.

4. PREDELNE STENE

ADFORS NOVELIO – v ponudbi rešitev za pregrade so oblikovane tapete iz steklenih vlaken, odporne na trenje, ki jih je mogoče barvati, vpijajo formaldehid in so odporne na glivice in bakterije.

Posledice visoke ravni hrupa v zdravstvenih ustanovah so znane: slabše spanje, povečanje stresa, daljše okrevanje po bolezni. Večje vznemirjenje povzroča, nemir ter dihalne in srčne težave. Prednosti zdravega zvočnega okolja so: izboljšanje krvnega tlaka, izboljšanje kakovosti spanca, zmanjšana raven stresa, izboljšano počutje in učinkovitost osebja ter večje zadovoljstvo osebja pri delu. Za ustrezno kakovost zvoka in razločnost govora je treba absorberje na stropu kombinirati z zaslonom Ecophon Akusto™ Wall in Ecophon Akusto™ Screen.

Izolacija namenjena suhomontažnim sistemom vključuje role izdelkov Isover iz mineralne volne (kot npr. Isover AKUSTO). Popolnoma izpolnjena praznina pri pregradnih stenah z ustreznim slojem mineralne volne prispeva k izboljšanju zvočne karakteristike Rw pregradne stene.

Sistemi suhe gradnje za predelne stene in stenske obloge vključujejo akustične pregrade, požarno odporne stene, stene primerne za kopalnice in odporne proti glivicam v trajno mokrih področjih kot npr. Aquaroc. Primerne so za področja z visokim mehaničnim stresom (hodniki, garderobe, dvorane…). Stene in stenske obloge z edinstveno tehnologijo Activ`Air so sposobne absorbirati emisije formaldehida in prispevati k čistemu interijerju bolnišničnih stavb. Climafit plošče zahvaljujoč edinstveni kombinaciji grafita in kristalov vode v mavcu, vršijo refleksijo in absorpcijo nizko in visoko frekventnega elektromagnetnega sevanja. Climafit Protecto stenski in stropni sistemi ščitijo pred notranjim sevanjem v stavbi. Prostori z rentgenskimi aparati v bolnicah in zdravniških ordinacijah se morajo zaščititi, da X-žarki ne morejo prodreti skozi mejne stene. Za take stene so namenjene Rigips plošče kaširane s svinčeno folijo debeline od 0,5 do 3 mm. Mavčni omet in gladilne mase: To so materiali iz naravnega mavca za ometavanje in glajenje (Rimano, Profinish) vseh zidov v notranjosti, imajo sposobnost uravnavanja vlažnosti in vzdržujejo ugodno mikroklimo.

Zvočnoizolacijsko laminirano steklo SGG STADIP z varnostnimi lastnostmi vsebuje dva ali več slojev stekla, povezanih v celoto z enim ali več vmesnih slojev filma iz akustičnega polivinil biturala (akustični PBV) (SGG STADIP® SILENCE). Akustična izolacijska stekla omogočajo zmanjšanje hrupa za do 52 dB. 

Proizvaja notranje omete in izravnalne mase na osnovi cementa in apna. Predvsem s slednjimi se približuje zahtevam po naravnem in zdravem bivanju. Izpostavljamo inovativno notranjo barvo, ki izboljšuje kakovost zraka v stavbah s tem, da iz njega izloča škodljivi formaldehid.

VETROTECH VETROFLAM 60 - učinkovita prepreka zoper dim, ogenj in strupene pline do 60 minut z zmanjšanim sevanjem toplote. Steklo ostaja tudi med požarom prosojno in popolnoma celo. Požarna pregrada: CONTRAFLAM in CONTRAFLAM STRUCTURE

5. STROPI

Zdravstvene ustanove se bistveno razlikujejo od vseh drugih zgradb. Glavni razlog je ta, da sta v njem dve glavni skupini uporabnikov prostora v zdravstvu: osebje in bolniki. Izjemno pomembna je urejenost prostora, ki mora omogočati največje udobje za vse. Za pomembne higijenske zahteve ponuja Ecohpon iz svojega proizvodnega programa: Hygiene Advance, Hygiene LabotecAir, Hygiene Protec, Hygiene Meditec, Hygiene Performance, Hygiene Clinic…

Uporaba mineralnih stropnih plošč ISOVER bistveno poveča celotne akustične efekte spuščenega stropa. Najmanjša priporočena debelina je 5 cm, vendar so za optimalno delovanje primerne debeline 8 - 10 cm, odvisno od namena spuščenega stropa. Možnost koriščenja različnih Isover izdelkov (AKUSTO, RIO, DOMO, X60 VN…) – odvisno od zahtevanih karakteristik konstrukcije stropa.

Sistemi suhe gradnje za strope ponujajo požarno zaščito, akustične in estetske strope, panele obložene z impregniranim slojem ali strope odporne proti plesni primerne za sanitarne prostore in področja z visoko vlago kot tudi kasetne mavčne strope. Rigips akustični proizvodi (Rigiton, Gyptone, Casoprano) delujejo zelo ugodno v takih zahtevnih področjih kot so zdravstvene ustanove, restavracije in menze in pisarniški prostori. S kombinacijo različnih lastnosti kasetnih in perforiranih velikopanelnih stropnih sistemov je mogoče doseči optimalno akustiko in izjemen dizajn.

6. NOTRANJA STEKLA

Široka izbira stekel za interjere, zasnovanih za ustvarjanje svetlobe in prostora, ob ohranjanju varnosti (SGG STADIP®, SGG STADIP® PROTECT), akustičnega udobja (SGG STADIP® SILENCE), udobja dnevne svetlobe (SGG DIAMANT®, SGG PLANICLEAR®), zasebnosti in vizualne estetike (SGG DECORGLASS®, SGG MASTERGLASS®, SGG PLANILAQUE®)..

7. OKNA

Dvojna in trojna zasteklitev za vse vrste zgradb, vključno z nizkoenergijskimi in pasivnimi hišami. Stekla PLANITHERM in PLANISTAR so nova generacija okenskih stekel za prihranek energije z naprednim premazom, ki odbijajo pozimi toploto iz notranjega gretega prostora nazaj v prostor. Poleti omogočajo tudi zmanjšanje preboja sončne toplote in svetlobe, kar prispeva k največji energijski učinkovitosti oken.

Polygard stekla za zaščito pred napadom, metki in eksplozijami.

8. VRATA

Varnostno, toplotno utrjeno (kaljeno) steklo z veliko odpornostjo na mehanske in toplotne obremenitve, primerno za dekorativna steklena vrata. Saint-Gobain ponuja širok izbor okrasnega stekla, kot je na primer SGG DECORGLASS® ali SGG MASTERGLASS®, prozorno steklo, ki ga je mogoče kreativno uporabiti za vrata.

CONTRAFLAM LITE in CONTRAFLAM – Ponuja celovito zaščito proti dimu, ognju in vročim plinom.

9. INSTALACIJE SISTEMA ODPADNIH VODA IN PREZRAČEVANJA

Cevi iz nodularne litine za pitno vodo in hidrantno mrežo ter za odvajanje odpadnih vod z gravitacijskim ali tlačnim cevovodom. PAM SMU je sistem brezšivnih cevi iz litega železa in opreme (fazonski deli) kot idealna rešitev za odvajanje odpadnih vod znotraj zgradb (stropi, cevi). Za odvajanje agresivne vode iz hotelskih kuhinjah se uporablja sistem PAM GLOBAL PLUS z izboljšano zaščito. Cevi in oprema PAM SMU so v razredu A1 negorljivih materialov in so v skladu s standardom DIN 4102.

 

Celoviti sistemi za izolacijo okroglih in pravokotnih cevi, industrijskih dimnikov, kaminov, peči, ventilacijskih kanalov in za druge posebne namene. Novost so tudi protipožarni sistemi iz mineralne volne Ultimate. Posebno se odlikujejo izdelki U Protect Slab 4.0 Alu1 in U Protect Wired Mat 4.0 Alu1. Izpostavljamo CLIMAVER kaširane plošče iz mineralne volne za izdelavo pravokotnih prezračevalnih kanalov. Izvrstna zvočna absorpcija ob odličnih mehanskih lastnostih ter nizka stopnja prepuščanja zraka.

PYROSWISS SBS DH30 – Sistem dimnih pregrad. Tanko, elegantno protipožarno steklo izboljša mehanske lastnosti in celovitost pri lomu.

10. ODVODNAVANJE DEŽEVNICE

Žlebovi iz nodularne litine imajo pri nas in v Evropi dolgo tradicijo. PAM nadaljuje to tradicijo s ponudbo zvonastega sistema iz litega železa sistema SME (standardna različica) in vrste R / Antique (tradicionalna izvedba). Ne glede na to, kateri sistem iz litega železa uporabljate, boste vedno cenili osnovne lastnosti železa: vzdržljivost, varnost, odpornost na požar, mehansko odpornost in izjemne akustične lastnosti.

11. TEMELJI IN KLETI

ISOVER - v ta namen uporabljamo ekstrudirani polistiren XPS tam, kjer je vlažno in ni možno uporabljati standardnih izolacijskih materialov. Namenjen je izolaciji podzemnih zidov in temeljev, posebej v večjih globinah temeljev, ker je bistveno čvrstejši in odporen na vodo.

Program obsega niz izdelkov za izvedbo hidroizolacije na osnovi hladnega bitumna ali cementa. Poleg tega Weber ponuja rešitev za sanacijo vlažnih kletnih prostorov v suhe bivalne prostore.

12. DRUGO

Strokovna učvrstitev asfalta z armaturnimi mrežami iz steklenih vlaken, ki so obložene z elastomernimi polimeri. Njihova uporaba upočasnjuje nastanek odbojnih razpok zaradi velike prometne obremenitve, neenakomernega pogrezanja in staranja asfalta.

Pokrovi PAM za kanalizacijo in vodomerne jaške iz litega železa z možnostjo zaklepanja za zaščito pred manipulacijo; rešetke za kanale, klasične in drenažne ob robnikih, vodoodporne in netipične rešitve za dostop do komunalnih priključkov. Ponujamo rešitve za najmanjše obremenitve pokrovov na pločniku do velikih obremenitev pokrovov na pristaniških stezah.