GRADBENI IZDELKI

Sektor gradbenih izdelkov nudi rešitve, ki so primerne za raznorazne zahteve: akustične in toplotne izolacije, obloge zunanjosti, strešne kritine, armature ter napeljave za notranje in zunanje prostore.

SEKTOR GRADBENIH IZDELKOV V SLOVENIJI

Saint-Gobain Gradbeni izdelki d.o.o., Weber, je danes v Sloveniji eden najpomembnejših dobaviteljev in proizvajalcev visokokakovostnih toplotnoizolacijskih ometov, toplotnoizolacijskih sistemov, sanirnih ometnih sistemov, premazov, izravnalnih in samoizravnalnih talnih mas, lepil za keramiko.


Saint-Gobain Gradbeni izdelki d.o.o., Isover, je proizvajalec toplotnih, akustičnih in protipožarnih izolacij. Isover nudi izdelke iz mineralne volne in ekspandiranega polistirena in je tako podjetje, ki nudi najširšo ponudbo toplotnih, zvočnih in protipožarnih izolacij najboljše kakovosti.


Saint-Gobain Gradbeni izdelki d.o.o., Rigips, nudi ne samo z dolgoročno uporabo preizkušen gradbeni material, ampak tudi popoln gradbeni sistem. Vsi izdelki prvorazredne kakovosti – od mavčno-kartonskih in mavčno-vlakenskih sistemov do finih ometov in premazov za notranje prostore – so izdelani iz ekološko neoporečnih naravnih surovin. Lahko se popolnoma reciklirajo in tudi kot odpadek ne obremenjujejo okolja.

SEKTOR GRADBENIH IZDELKOV V SVETU

Mavec: izdelki iz mavčnega kartona in lahki konstrukcijski materiali, mavčni izdelki, vključno z ometi za uporabo v zgradbah in industrijskih objektih, stropni sistemi, vključno z izolacijskimi in s toplotnoizolacijskimi rešitvami ter drugi izdelki za uporabo v notranjih prostorih.


Izolacija: steklena volna, mineralna volna in izolacijske pene.


Izdelki za uporabo v zunanjih prostorih: bitumenski strešniki, žlebaste deske, cementne obloge, pregrade, materiali za ograje in terase.


Industrijski ometi: ometi zunanjih zidov, tlakovci, tehnične puše za omete in izolacijski sistemi, prilagojeni za uporabo za različne tipe gradbenih del.


Napeljave: nodularne cevi iz litine, ki se uporabljajo za oskrbo s pitno vodo, za sanitarne namene in kanalizacijo za meteorske vode, stranske cevi in podobne naprave.

Družba Saint-Gobain koristi vse ugodnosti, ki ji jih nudi sektor gradbenih izdelkov s svojimi uveljavljenimi znamkami in strateško razporeditvijo.

KLJUČNI PODATKI

Saint-Gobain je lastnik in upravlja 75 podzemnih in površinskih rudnikov mavca (kjer se pridobiva surovi mavec za proizvodnjo mavčno-kartonskih desk in drugih izdelkov).


Družba vsakoletno dobavi več kot 40.000 km nodularnih cevi iz litine v več kot 100 držav.


Družba Isover izolira vsako tretjo hišo v Evropi.

NOVIPRO – KAKOVOST, KI JO IZBIRAJO STROKOVNJAKI

NOVIPro je zasebna znamka največjega prodajalca gradbenih materialov v Evropi, družbe Saint-Gobain.


Ponudba NOVIPro se ne zanaša samo na dobro ceno in kakovost, ampak tudi na svojo širino – nudi več deset izdelkov – od orodja do gradbene kemije in barv.


NOVIPro je znamka, ki jo navdihujejo strokovnjaki, zato nudi izključno profesionalne rešitve.