Multikomfort - trajnostno in udobno prebivanje

Saint-Gobain je ena najinovativnejših družb na svetu, ki prinaša unikatne rešitve za multikomfortne hiše – za življenjsko udobje v notranjosti hiš, stanovanj, pisarn in javnih prostorov. Filozofija Skupine Saint-Gobain izhaja iz tega, da prostor, v katerem živimo in delamo, dojemamo z vsemi čuti. Saint-Gobain nudi takšne rešitve, ki so za naša čutila udobne, tako pa nastajajo udobnejše hiše, ki so stroškovno učinkovitejše in samozadostne – MULTIKOMFORTNE hiše. Trajnostno prebivanje ni samo vprašanje energetskega prihranka, ampak gre tudi za kakovost zraka, akustično in svetlobno udobje, toplotno udobje in za socialno odgovornost.

Začetek programa MULTIKOMFORT sega v leto 2004. Cilj programa je, da bi vse rešitve in izdelke Saint-Gobain vključili v stavbe, ki bi bile zgrajene tako, da prispevajo k največjem udobju življenja.


MULTIKOMFORT : novo življenje

Koncept MULTIKOMFORT se osredotoča na štiri različne sestavine udobja, hkrati pa zmanjšuje vpliv proizvodnje, vgradnje, uporabe ali posegov proizvodov v okolje. 

Toplotno udobje  – Kvaliteta zraka – Zvočno udobje – Svetlobno udobje


 

Zahvaljujoč se tem sestavinam udobja lahko zgradba zadovoji različne potrebe ob ohranjanju energijske učinkovitosti. Z visoko tehnološko vsebino in zmogljivostjo je stavba lepa, udobna in predvsem ekonomična.