Saint-Gobain v svetu

Saint-Gobain deluje v 67 državah, ima več kot 179 tisoč zaposlenih, promet Skupine pa letno dosega skoraj 41 milijard EUR.

Saint-Gobain deluje na svetovnih trgih že od leta 1665 in je eno najstarejših podjetij na svetu. Spada med top 100 industrijskih podjetij na svetu, danes pa je zaradi svojih izkušenj in sposobnosti neprestanih inovacij vodilno svetovno podjetje na trgu trajnostnega prebivanja in gradbeništva. Načrtuje, izdeluje in distribuira visokozmogljivostne gradbene materiale, ki nudijo inovativne rešitve energijske učinkovitosti in varstva okolja. Zaradi svojih materialov nudi celovito rešitev za kakovostno, varčno in za trajnostno prebivanje ljudi na vsem svetu. Proizvaja tudi steklo za gradbeništvo in avtomobilsko industrijo, inteligentne toplotnoizolacijske sisteme, sisteme za oskrbo z vodo in solarne rešitve.

Na veliko področjih, na katerih na svetovnem trgu deluje, je Saint-Gobain prvi na trgu. Je največji evropski prodajalec gradbenih materialov; osemdeset prestolnic sveta in več kot sto velikih svetovnih metropol uporablja cevne napeljave, ki jih je proizvedel Saint-Gobain. Vsak drugi avtomobil, ki se vozi po evropskih avtocestah, ima stekla izdelana v Saint-Gobain, vsaka druga streha v Evropi in ena petina hiš v ZDA pa uporabljajo izolacije iz skupine Saint-Gobain.

Cilji 

Nenehno se razvijamo, da bi naše okolje postalo bolj inovativno, bolj ekonomično in to po celem svetu.

Nudimo rešitve kot so samočistilna okna, solarne celice, inteligentne izolacijske sisteme, samočistilne malte, cevi za vodo do rešitev za solarno tehnologijo – pokrivamo skoraj vse površine našega okolja, ki ga gradimo.

Kot vodilni na trgu v vseh panogah nudimo rešitve za izzive energetske učinkovitosti in varstva okolja. Prihodnost temelji na Saint-Gobainu.

Skupino vodijo inovacije

„Inovacije so srce strategije Saint-Gobaina. Več kot 23% prodanih izdelkov je bilo razvitih v manj kot 5 letih.”

Pierre-André de Chalendar - predsednik in izvršni direktor

V zadnjih 350 letih je Saint-Gobain dosledno dokazal sposobnost razvoja izdelkov, ki izboljšujejo kakovost življenja.

Saint-Gobain kot ena izmed prvih 100 industrijskih Skupin in 100 najbolj inovativnih podjetij na svetu še naprej širi svoje tehnološke znanje in tesno sodeluje s svetovno priznanimi univerzami in raziskovalnimi laboratoriji. 

STE VEDELI, DA...

je fasadni sistem weber.therm clima vgrajen na butičnem hotelu Rezidenca Čeligo, Portorož?