SEKTOR PROIZVODNJE IN OBDELAVE STEKLA

Sektor proizvodnje in obdelave stekla se ukvarja ne samo z gradbenim steklom za zgradbe in fasade, ampak skrbi tudi za varnost našega razgleda.

SEKTOR PROIZVODNJE IN OBDELAVE STEKLA

Saint-Gobain Construction Products, Glassolutions, je specialist na področju gradbenih stekel. Glavna usmeritev je proizvodnja izolacijskih stekel, vključno s stekli za projekte steklenih fasad. Ukvarja se tudi s proizvodnjo stekla za notranje prostore in varnostnega stekla, stekla s tiskom, z obdelavo.

Družba Saint-Gobain Sekurit se specializira na proizvodnjo laminiranih varnostnih avtomobilskih stekel. Zaradi stalnih vlaganj v razvoj in modernizacijo proizvodnje je družba sposobna zagotoviti za vodilne svetovne proizvajalce avtomobilov zelo sofisticirana stekla. Pretežni del proizvodnje predstavljajo ogrevana vetrobranska stekla, protirefleksna stekla, stekla, odbijajoča toplotno sevanje, stekla z integrirano anteno ali stekla s posebno akustično folijo. Poleg vetrobranskih stekel izdeluje tudi zadnja laminirana ali panoramska strešna stekla. Družba Saint-Gobain Sekurit se specializira na proizvodnjo laminiranih varnostnih avtomobilskih stekel. Zaradi stalnih vlaganj v razvoj in modernizacijo proizvodnje je družba sposobna zagotoviti za vodilne svetovne proizvajalce avtomobilov zelo sofisticirana stekla. Pretežni del proizvodnje predstavljajo ogrevana vetrobranska stekla, protirefleksna stekla, stekla, odbijajoča toplotno sevanje, stekla z integrirano anteno ali stekla s posebno akustično folijo. Poleg vetrobranskih stekel izdeluje tudi zadnja laminirana ali panoramska strešna stekla.

Kot drugi največji svetovni proizvajalec steklenic in steklenih kozarcev ima Verallia prodajna predstavniška na 46 trgih po vsej Evropi ter v Severni in Južni Ameriki. Kot vodilni svetovni dobavitelj vinskih steklenic in steklenic za alkoholne pijače ter posod za živila ima Verallia močen položaj tudi na lokalnih trgih s pivom, sokovi, z brezalkoholnimi pijačami, mineralno vodo in z olivnim oljem.

Dejavnost družbe Verallia temelji na edinstvenem in učinkovitem poslovnem modelu, ki povezuje prednosti močnih blagovnih znamk in bližino kupca. Močno pozicijo lastne proizvodnje in prodajne mreže Verallia ohranja z bližino in s kultiviranjem vsakodnevnih stikov s partnerji.

KLJUČNI PODATKI

15 tisoč zaposlenih.

25 milijard steklenic in kozarcev, izdelanih po vsem svetu. 

Mreža 60 industrijskih lokalitet v 13 državah, ki uveljavljajo preverjene proizvodne postopke.

6 tehničnih centrov po vsem svetu.

20 tisoč strank na vsem svetu.