Toplotna in energijska učinkovitost

Idealne toplote našega okolja dejansko ne čutimo. Če nam je pretoplo ali premrzlo, to takoj pritegne našo pozornost ...

NAŠA REŠITEV ZA TOPLOTNO UDOBJE

Saint-Gobain je vodilno svetovno podjetje na trgu toplotnih izolacij objektov. Gre za izolacijo temeljev, fasad, stropov, streh, kleti itn. Dobavljamo rešitve za vse vrste objektov; naši izdelki imajo certifikat in izpolnjujejo tudi najzahtevnejše zahteve investitorjev in arhitektov. Ne gre samo za izdelke tipa stiropor, ampak tudi za kameno in stekleno volno oz. izolacijska stekla. Naš cilj ni samo prihranek energije za ogrevanje, ampak zlasti nudenje toplotnega udobja v notranjih prostorih, v katerih ne bodo pozimi stanovalci zmrzovali, poleti pa jim ne bo prevroče.

Absolutni prvak pri ponudbi toplotne izolacije vseh vrste konstrukcij je Isover. Za strehe nudi poleg sistemskih rešitev, ki zajemajo npr. toplotno izolacijo nad špirovci, folije in dodatke za parno zaščito ali sistem za toplotno izolacijo pohodnega podstrešja, tudi samostojne bazaltne in steklene izolacije v deskah ali kolutih. Za ploske strehe se lahko izkoristijo lastnosti stiropora pa tudi bazaltnih desk. Za pravilno odvodnjavanje ploskih streh je primerno uporabiti naklonske deske in kline Isover. Posebna rešitev za zelene strehe so vegetacijske plošče. Za izolacijo tal nad terenom so primerne penaste vrste stiropora.

Isover je prvak tudi pri fasadah. Za večino stanovanjskih objektov se uporablja kontaktna toplotna izolacija s penastim stiroporom. Ob večji zahtevnosti glede požarne zaščite je treba uporabiti mineralno izolacijo. V odvisnosti od arhitekturne zasnove lahko uporabimo tudi zračene sisteme, pri katerih se med izolacijo in stropnimi ploščami nahaja še zračni sloj. Posebna rešitev kontaktne toplotne izolacije s povečanim protipožarnim učinkom je sendvičasto urejena plošča Isover Twinner, ki je sestavljena iz izolacijskega jedra iz grafitne izolacije in pokrivne plošče debeline 30 mm, ki je odporna na požar minimalno 30 minut.

Med izolacije za sisteme suhe gradnje predelnih sten spada izolacija Isover iz bazaltnih vlaken ali valjani izdelki Isover iz steklenih vlaken. Za izolacijo kleti in temeljev je primeren penasti stiropor Isover, ki je stisnjen v kalupih. Pri izolaciji sten v velikih globinah je nujno treba uporabiti ekstrudirane vrste stiropora, ki so bistveno trdnejše, obenem pa vodoodporne. 

 

Isover ima pripravljene tudi celovite sisteme za izolacijo okroglih ali pravokotnih napeljav, industrijskih rezervoarjev, dimnikov in drugih posebnih aplikacij. Novost so protipožarni sistemi iz mineralnih voln Ultimate.

Za fasade so idealne rešitve proizvajalca fasadnih sistemov Weber, ki nudi širok spekter certificiranih sistemskih rešitev za fasade stanovanjskih in nestanovanjskih objektov. Gre zlasti za kontaktne toplotnoizolacijske sisteme, kjer je absolutni prvak fasadni sistem weber.therm plus ultra – najtanjši fasadni sistem na trgu - pa tudi sisteme za enoslojne toplotnoizolacijske zidake. Weber pozna rešitve proti pojavu alg na fasadah v obliki posebnega tankoslojnega pastoznega ometa weber.pas topDry, ki je samočistilen in uravnava vlago na svoji površini. Za sanacijo večstanovanjskih objektov Weber nudi rešitve sanacije toplotno izoliranega in neizoliranega balkona ter toplotno izolacijo balkonskih sten in lož. Za toplotno izolacijo balkonskih sten in lož se lahko uporabi toplotnoizolacijski sistem weber.therm plus ultra (lambda = 0,020 W/mK), kar omogoča minimalno zmanjšanje efektivne površine. 

Za steklene fasade dobavlja rešitev Glassolutions v obliki izolacijskega trojnega stekla z integrirano žaluzijo med stekli za dinamično regulacijo prehoda stekla in toplote skozi steklo. To so stekla s protisončno kovinsko prevleko, ki imajo nevtralen videz in delujejo kot protisončna zaščita ter izolacija proti uhajanju toplote iz prostora.