Inovacije trajnostnega prebivanja

Skupina Saint-Gobain je vodilno podjetje na trgih habitatov, torej na trgih, ki nudijo trajnostno prebivanje. Saint-Gobain je eno najinovativnejših podjetij na svetu, ki prinaša unikatne rešitve za multikomfortne hiše. Na podlagi svojih raziskovalnih programov izdelki Saint-Gobain zagotavljajo unikatne rešitve za življenjsko udobje v notranjosti hiš, stanovanj, pisarn in javnih prostorov.

MULTIKOMFORTNA HIŠA

Multikomfortna hiša izhaja iz koncepta pasivne hiše in vodi do optimalne zasnove prebivanja. Ta tip prebivanja dosledno upošteva ekološke, gospodarske in socialne dejavnike, nudi najboljše toplotno udobje, vključno z vrhunsko akustiko in estetiko. Sestavni deli so tudi: odlična kakovost izmenjave zraka v notranjosti, požarna zaščita in varnost ob ohranitvi visoke fleksibilnosti dizajna objekta.

 

NITI TOPLO NITI HLADNO

Vse leto se boste veselili zaradi toplote v prostorih v razponu 20–23 °C. Znanstveno je bilo dokazano, da je prav to idealna temperatura za počitek in učinkovito delo. Večino leta pa brez kakršnega koli ogrevanja. 

 

    

VES DAN LAHKO GLOBOKO DIHATE

 Tudi osebe z alergijami bodo imeli v multikomfortni hiši vedno dovolj svežega zraka, to pa zaradi udobnega prezračevalnega sistema, ki je sestavni del standardne opreme pasivnih hiš. Deluje podobno kot človeška pljuča. Neprekinjen tok prefiltriranega svežega zraka neprestano ohranja njegovo visoko kakovost brez prahu, cvetnega prahu in aerosola. Uporabljen zrak se v istem trenutku spelje stran. Na enak način sta izvedeni distribucija toplote in toplotna izmenjava v celotni hiši. To je varna zgradba, ki zagotavlja dolgo življenjsko dobo. Ne nazadnje te karakteristike pozitivno vplivajo na samo zgradbo. Zahvaljujoč idealni vlagi svežega zraka, se prepreči vlaženje konstrukcij, kar bi lahko v prihodnosti pomenilo njihovo poškodovanje. To zagotovi visoko tržno vrednost ob prodaji hiše. 

ZGRAJEN Z ABSOLUTNIM UDOBJEM, OBENEM PA Z ENERGETSKIMI IZKORISTKI

 

V prvi vrsti je najcenejša energija ta, ki je ne potrebujemo. Ni je treba proizvesti, uvoziti ali plačati. Zato seveda nima škodljivega učinka na človeka in okolje. To je osnovni koncept pasivnih hiš. Ker zadostna količina toplote ostaja v hiši, je konvencionalen aktivni način ogrevanja prostorov večinoma nepotreben. To pomeni prihranek energije in stroškov. Bolj je to vidno v povezavi z vedno dražjimi cenami nafte in olja ter z njihovimi omejenimi viri. Zahvaljujoč preprosti tehnični opremi, ima multikomfortna hiša zelo nizke zahteve glede vzdrževanja.

RAČUNAJTE S PRIHRANKOM ENERGIJE DO 75 %

 

Pri primerjavi s tradicionalnimi novimi hišami bi lahko rekli, da so zahteve glede ogrevanja pri pasivnih hišah nižje za več kot 75 %. V primerjavi s starimi objekti pa je lahko prihranek kar 90 %. V hladnem zimskem vremenu se lahko prostor s površino 20 m2 ogreje z desetimi čajnimi svečkami ali s pomočjo dveh 100-vatnih žarnic.

STANDARD PASIVNE HIŠE OMOGOČA SVOBODO, KI SO JO BOSTE ŽELELI

Pasivna hiša se ne razlikuje po videzu, ampak po kakovosti notranjega okolja. Zato je lahko izvedena hiša katere koli oblike. To dokazujejo vsakoletno večje količine izvedenih objektov. Lahko gre za družinsko hišo pa tudi za sklop industrijskih objektov. Našli boste lahko šolo, cerkev ali celo gorsko kočo. Že dlje časa niso pasivne hiše samo privilegij modernih novogradenj. Povečuje se število starejših in zgodovinskih objektov, katerih prenova temelji na načelih pasivnih hiš.