Trajnost

better home

 

Naprej nas žene jasna misija: narediti svet boljši kraj za življenje. Zato proizvajamo materiale, ki prispevajo k udobju in zdravemu bivanju ter nižji porabi energije v stavbah.


Nikoli ne spimo in nenehno raziskujemo, da bi ustvarili inovativne izdelke. Iščemo rešitve za čim večjo harmonijo med človekom in naravo ter zagotavljanje trajnostne prihodnosti našega planeta.

Mislimo na planet

Ne zapiramo oči pred klimatskimi spremembami.

Mislimo na vas

Razvijamo rešitve za trajnostno, prijetno in zdravo življenje brez kompromisov.

 

Zmanjševanje emisij CO2 je za nas velik izziv. Da bi to izpolnili, smo določili vrsto obveznosti za zmanjšanje vpliva naših dejavnosti na okolje. Glavni cilj? Biti ogljično nevtralen do leta 2050.

Image
net zero carbon

TRAJNOSTNA STANOVANJA

Že dolgo časa spodbujamo gradnjo trajnostnih objektov. Da pa ne ostanemo le pri ideji, sami razvijamo materiale in integrirane sisteme, ki spoštujejo ljudi in okolje.

Uporabljamo lokalne in reciklirane surovine, delamo z materiali na vodni osnovi in izbiramo dobavitelje, ki tako kot mi uporabljajo sistem ravnanja z okoljem.

Posebne trajnostne prednosti naših materialov:

VARČEVANJE Z ENERGIJO

Izdelujemo izdelke, ki so glavna rešitev za varčevanje z energijo. Od izolacijskih materialov do izolacijskih sistemov in izolacijskih stekel za okna ali fasade. Varujemo planet in vašo denarnico.

VARČEVANJE Z VODO

Naši gradbeni materiali zahtevajo minimalno količino vode za vgradnjo.

UČINKOVITO DELO Z MATERIALI

Razvijamo rešitve, ki pospešujejo gradnjo: materiale, ki jih je enostavno obdelati in vgraditi, integrirane sisteme za različne vrste gradenj ter izdelke za montažno in modularno gradnjo.

CERTIFIKATI

Večina naših izdelkov ima EPD certifikat, to je deklaracijo ekološkega proizvoda. Ta dokument dokumentira vpliv izdelka na okolje, od pridobivanja surovin do konca cikla.

MOŽNOST RECIKLIRANJA IZDELKA

V proizvodnji uporabljamo odpadke in ostanke lastnih izdelkov ter sortirane odpadke pri gradnji ali rušenju. Na ta način lahko uporabite na primer mavčne plošče ali polistiren.

ZDRAVJE IN UDOBJE

Naši materiali uporabnikom stavb zagotavljajo toplotno in zvočno ugodje, zdravo notranje okolje in veliko svetlobe. Tako prispevajo k udobnejšemu življenju.