POLITIKA ZASEBNOSTI SKUPINE SAINT-GOBAIN

KAJ JE TO

Pri Saint-Gobainu je zasebnost resna stvar in zavezani smo, da jo varujemo.

V skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov ("GDPR") ta politika pojasnjuje, kdaj, zakaj in kako podjetja v naši skupini ureja ta uredba:

 • zbiranje osebnih podatkov o posameznikih;

 • uporaba teh informacij

 • razkritje podatkov drugim, kadar je to potrebno in pod določenimi pogoji;

 • osebne podatke hrani varne in zaupne.

VELJAVNOST POLITIKE ZASEBNOSTI

Ta pravilnik se lahko razvije s časom, zato preverite datum na tej strani in se prepričajte, da imate najnovejšo različico.

Ta pravilnik je bil nazadnje posodobljen 17. maja 2018.

KDO SMO MI

Skupino Saint-Gobain (v nadaljnjem besedilu: skupina) sestavljajo številna posamezna podjetja. Kadarkoli se ukvarjate z eno od naših družb v skupini (v nadaljnjem besedilu "družba"), bo "upravljavec" vaših osebnih podatkov družba, ki odloča, zakaj in kako se obdelujejo vaši osebni podatki.

Kadar se ta politika nanaša na "mi", "našo" ali "nas" spodaj, razen če ni navedeno drugače, se to nanaša na določeno družbo, ki je upravljavec vaših osebnih podatkov.

KAKO IN KATERE OSEBNE PODATKE OBDELUJEMO

Lahko zberemo in obdelamo naslednje osebne podatke:

Osebni podatki, ki nam jih posredujete: to so informacije o vas, ki nam jih poveste prostovoljno, tako da vnesete informacije prek:

 • eno od naših spletnih strani;

 • naše mobilne aplikacije;

 • platforme socialnih medijev;

 • ki nam jih posredujete po telefonu, elektronski pošti ali drugače.

Primer: to vključuje informacije, zagotovljene ob registraciji za uporabo naših spletnih strani, naročanje na storitve, ki jih zagotavljamo preko naših spletnih strani, objavljanje gradiva ali zahtevo za nadaljnje storitve, upravljanje vašega računa na spletu (vključno z dostopom do dokumentacije in korespondenco z nami po telefonu, e-pošto ali drugače). Prav tako vas lahko prosimo za informacije, ko prijavite težavo z našimi spletnimi mesti. Če dokončate ankete, zahtevane za raziskovalne namene, bomo tudi v takih okoliščinah zbrali podatke.

Podatki, ki nam jih posredujete, se lahko nanašajo na vašo identifikacijo, na primer vaše ime, naslov, e-poštni naslov in telefonsko številko ali podatke o poizvedbi, lahko pa vsebujejo tudi evidenco vseh dopisov in odgovorov na katere koli ankete.

Osebni podatki, ki jih zbiramo o vas: lahko bomo samodejno zbirali naslednje podatke:

 • podrobnosti o transakcijah, ki jih opravljate prek spletnih strani, in vaše obiske na naših spletnih mestih, vključno s podatki o prometu, podatki o lokaciji, spletni dnevniki in drugi komunikacijski podatki, do katerih dostopate;

 • tehnični podatki, ki se samodejno zbirajo, vključno z anonimnimi podatki, ki jih je zbiral strežnik za statistične namene, naslov internetnega protokola (IP), ki se uporablja za povezavo vašega računalnika ali naprave z internetom, vrsto in različico brskalnika ter nastavitvijo časovnega pasu, vrstami vtičnikov brskalnika in različice, operacijski sistem in platformo. Za več informacij glejte piškotke;

 • vse osebne podatke, ki jim omogočite skupno rabo, ki so del vašega javnega profila ali socialnega omrežja tretje osebe.

Osebni podatki, ki jih lahko prejmemo iz drugih virov: pridobimo nekatere osebne podatke o vas iz virov izven našega poslovanja, ki lahko vključujejo našo Skupino ali druge tretje družbe.

Preostale določbe te politike veljajo tudi za vse osebne podatke, ki jih pridobimo iz teh virov.

ZAKAJ IN KAKO UPORABLJAMO VAŠE OSEBNE PODATKE

Vaše osebne podatke obdelujemo zakonito za:

 • namen obravnave komunikacije in izmenjave informacij z uporabniki naših spletnih strani;

 • namen upravljanja naših odnosov s kupci /interesenti; zlasti pri obdelavi vaših naročil, odgovarjanju na vaše zahteve ali rednem pošiljanju novic in informacij o naših izdelkih, naših blagovnih znamkah ali naših pobudah, ki bi lahko vzbudile vaš interes;

 • kateri koli drug poseben namen, naveden ob zbiranju informacij.

Vaše osebne podatke lahko uporabljamo in obdelujemo v glavnem:

 • kjer ste dali prosto dano in izrecno soglasje ter zadoločene in zakonite namene. Svoje soglasje lahko prekličete tako da se kadar koli obrnete na nas.

 • kjer je potrebno, da nadaljujemo z našimi legitimnimi interesi kot podjetjem, pod pogojem, da vaši interesi ali vaše temeljne pravice in svoboščine niso prevladujoči, ob upoštevanju vaših razumnih pričakovanj, ki temeljijo na vašem odnosu z nami.

Na primer, za naslednje namene:

 • neposredne marketinške dejavnosti (razen, kjer se zanašamo na vašo privolitev), kot analiza za izboljšanje naše trženjske strategije ter za izboljšanje in prilagajanje vaše uporabniške izkušnje;

 • ocenjujemo in izboljšujemo naše storitve strankam s posnetki vseh klicev z našimi kontaktnimi centri;

 • odkrivanje, preprečevanje in ublažitev goljufivih ali drugih nezakonitih dejavnosti;

 • mrežno in informacijsko varnost, da bomo lahko zaščitili vaše podatke pred izgubo ali poškodbo, krajo ali nepooblaščenim dostopom.

 • kjer je za nas potrebno izpolnjevati PRAVNO OBVEZNOST in predvsem:

  • pomagati javnemu organu ali kazenskemu preiskovalnemu oddelku:

  • da vas prepoznamo, ko nas kontaktirate v določenih pravnih okoliščinah;

  • da preverimo točnost podatkov, ki jih imamo o vas.

  • kjer je to potrebno za IZVAJANJE POGODBE, ki jo imamo z vami, ali ker ste nas prosili, da izvedete specifične korake pred sklenitvijo pogodbe. To bo vključevalo informacije, ki jih obdelujemo, da boste lahko uporabljali našo spletno stran in storitve, ki jih nudimo.

KDO LAHKO DOBI ALI IMA DOSTOP DO VAŠIH OSEBNIH PODATKOV

Družbe v skupini

Vaše podatke lahko delimo z drugimi družbami v skupini Saint Gobain za notranje administrativne namene ali za namene trženja v povezavi s proizvodi in / ali storitvami, ki dopolnjujejo svojo ponudbo izdelkov in / ali storitev, ki bi vas lahko zanimale.

Vaše osebne podatke lahko tudi posredujemo, ko preusmerimo vašo zahtevo na naše stike v skupini, ki lahko obdelajo vašo zahtevo (na primer, da bi rešili težavo, o kateri ste nam poročali).

Naši dobavitelji in ponudniki storitev

Vaše podatke lahko razkrijemo našim ponudnikom storitev tretjih strank, zastopnikom, podizvajalcem in drugim organizacijam, da nam posredujete storitve ali neposredno v našem imenu. Tovrstne tretje stranke lahko vključujejo ponudnike storitev oblakov (kot so gostovanje in upravljanje e-pošte) ali oglaševalske agencije, upravne storitve, referenčne agencije za kredite, obdelovalci plačilnih / debetnih kartic, ankete o zadovoljstvu strank ali druge tretje osebe, ki nam nudijo storitve in nam pomagajo pri delovanje našega podjetja in spletnega mesta.

Ko uporabljamo ponudnike storitev tretjih strank, razkrivamo le osebne podatke, ki so potrebni za njihovo ponudbo in imamo sklenjeno pogodbo, ki od njih zahteva, da hranijo vaše podatke varno in zaupno, ter da jih ne uporabljajo drugače kot v skladu s našimi posebnimi navodili.

Tretje osebe, ki vam nudijo izdelke in storitve prek nas

Tesno sodelujemo z različnimi tretjimi strankami, da vam lahko ponudimo vrsto izdelkov in storitev, ki dopolnjujejo tiste, ki jih nudimo. Zlasti lahko ponudimo finančne ali zavarovalne produkte v zvezi z lastnimi izdelki in storitvami.

Ko poizvedujete ali kupite enega ali več teh izdelkov ali storitev prek nas, lahko zadevna tretja oseba uporabi vaše podatke, da vam zagotovi informacije in izpolni svoje obveznosti, ki izhajajo iz katerih koli pogodb, ki ste jih sklenili z njimi.

Ti ponudniki tretjih strank lahko delijo vaše podatke z nami, ki jih bomo uporabili v skladu s tem pravilnikom. V nekaterih primerih bodo deloval kot upravljavec vaših podatkov in zato vam svetujemo, da preberete njihovo lastno politiko zasebnosti.

Drugi načini, s katerimi lahko delimo vaše osebne podatke

Vaše osebne podatke lahko prenesemo na:

 • tretji osebi kot del prodaje nekaterih ali vseh naših poslovnih sredstev tretji osebi ali kot del kakršnega koli prestrukturiranja ali reorganizacije podjetja;

 • če smo dolžni razkriti ali deliti, da bi izpolnil kakršnekoli zakonske obveznosti ali če to razkritje zahteva veljavna zakonodaja, sodni nalogi ali vladni predpisi, da odkrijejo ali prijavijo kaznivo dejanje, uveljavijo ali uporabljajo pogoje naše pogodbe ali za zaščito pravic, lastnine ali varnosti naših obiskovalcev in strank;

 • za uveljavitev veljavnih pogojev uporabe, za zaščito pravic, zasebnosti, varnosti ali lastnine naših družb;

 • če ste se strinjali z razkritjem.

Vendar bomo vedno ukrepali in zagotovili, da bodo vaše pravice zasebnosti še naprej zaščitene.

KJE HRANIMO VAŠE OSEBNE PODATKE

Vaši podatki so shranjeni bodisi v naših zbirkah podatkov ali v zbirkah podatkov naših ponudnikov storitev. Predvsem zaradi mednarodne razsežnosti skupine Saint-Gobain in zaradi optimizacije kakovosti storitev lahko informacije, ki nam jih posredujete, prenesejo v države zunaj Evropskega gospodarskega prostora (EEA).

V takih primerih bomo sprejeli ustrezne varnostne in zaupne ukrepe, s katerimi bomo zagotovili, da bodo vaše zasebnosti še naprej zaščitene, kot je določeno v tem pravilniku. Ti koraki vključujejo nalaganje pogodbenih obveznosti prejemniku vaših osebnih podatkov ali zagotovitev, da so prejemniki naročeni na "mednarodne okvire", katerih namen je zagotoviti ustrezno zaščito.

KAKO DOLGO HRANIMO VAŠE OSEBNE PODATKE

Vaše osebne podatke hranimo v časovnem obdobju, ki je potreben za doseganje namena, za katerega uporabljamo te informacije, in za izpolnjevanje naših obveznosti iz drugih zakonov. Razen v posebnih primerih je to obdobje določeno ob zbiranju podatkov.

Osebnih podatkov ne shranjujemo v določljivi obliki dlje, kot je potrebno.

KAJ SO VAŠE PRAVICE

Ob upoštevanju veljavne zakonodaje in nekaterih izjem, omejitev ali okoliščin imate morda pravico:

 • Dostop do vaših osebnih podatkov;

 • Popraviti, spremeniti in posodobiti svoje osebne podatke;

 • Če žIzbris vaših osebni podatkov ali omejiti njegovo obdelavo;

 • Preklic vašega soglasja;

 • Nasprotovati uporabi vaših osebnih podatkov za avtomatiziranih odločitev o vas;

 • Če želite, da vaše osebne podatke prenesemo v strukturirano podatkovno datoteko in dostavimo k vam ali drugemu ponudniku storitev, če je tehnično mogoče (prenosljivost podatkov);

 • Vložiti pritožbo pri pristojnem nadzornem organu in poiskati pravno sredstvo.

Te pravice se lahko uveljavljajo s pisnim zahtevkom, poslanim na kontakt, ki vam bo v času zbiranja podatkov zagotovljen. V razumnem roku vam bomo zagotovili odgovor v skladu z veljavnimi predpisi.

KAKO ZAGOTAVLJAMO VARNOST IN ZAUPNOST VAŠIH PODATKOV

Naš cilj je, da vaše podatke vedno varno in skrbno shranjujemo. Ko prejmemo vaše osebne podatke, uvedemo razumne in ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe in kontrole, da bi v največji možni meri preprečili naključno ali nezakonito uničenje, izgubo, spremembo ali nepooblaščen dostop.

KAKO DELUJEJO PIŠKOTKI

Tako kot številna druga spletna mesta naša spletna mesta uporabljajo piškotke (vključno s piškotki v storitvi Google Analytics), da bi dobili splošen pregled nad obsegom in navadami naših obiskovalcev na naših spletnih straneh.

»Piškotki« so majhne informacije, ki so bile poslane v vašo napravo in so shranjene na vašem trdem disku in dovolijo naši spletni strani prepoznavnost vašega obiska.

Piškotke je mogoče izklopiti tako, da nastavite nastavitve brskalnika. Če želite več informacij o tem, kako uporabljamo piškotke in kako jih izklopiti v svoji napravi, obiščite stran politike piškotkov na tej spletni strani.

KONTAKTIRAJTE NAS

Poizvedbe o tem pravilniku usmerite na našega uradnega uradnika za varstvo podatkov z našimi kontaktnimi podatki spodaj.

Če nam želite pisati, nam pišite na naslov, naveden na začetku Pravnega obvestila.

E-poštni naslov za poizvedbe o varstvu podatkov se nahaja tukaj.