Saint-Gobain nudi gradbene rešitve za stanovanjske in družinske hiše, pisarne in trgovine, skladiščne in industrijske zgradbe, bolnišnice, šole in javne zgradbe – vse ob uporabi inteligentnih in inovativnih materialov, ki so energijsko ugodni, moderni, zlasti pa dolgoročno trajnostni.

EIFFLOV STOLP – STEKLENA TLA

Leta 2014, ob 125. letnici otvoritve, je bilo prenovljeno prvo nadstropje Eifflovega stolpa. Najbolj privlačna so spektakularna steklena tla, ki so izdelana iz posebnega stekla Saint-Gobain. Od tal so oddaljena 57 metrov in omogočajo osupljiv pogled na okolico in podnožje stolpa.

AVIATOR HOTEL, FARNBOROUGH, ZDRUŽENO KRALJESTVO

Aviator Hotel London je idealen kraj za turiste in poslovne obiskovalce. Oprema hotela je preprosta in ustreza sodobnim arhitekturnim trendom. V notranjosti se nahaja spektakularno belo stopnišče, v zunanjosti pa aluminijasti del fasade meji na dve simetrični krili hotela. Inovativnemu in sodobnemu videzu hotela je prispeval tudi Saint-Gobain Rigips.

GLEDALIŠČE JOSE DE CASTRO MENDEZ – SAO PAOLO BRAZILIJA

Gledališče Jose de Castro Mendez, ki se nahaja v brazilskem mestu Sao Paolo, je prepoznavno po edinstveni obliki fasade in strehe. Zahvaljujoč se uporabljenim tehnologijam je struktura stavbe odporna na vremenske vplive in izpolnuje merila trajnosti.

DVOREC VERSAILLES

Leta 1665 je bil Saint-Gobain ustanovljen na pobudo takratnega finančnega ministra Jean-Baptistea Colbertja. 357 ogledal, ki krasijo Zrcalno dvorano dvorca Versailles, predstavlja eno izmed prvih naročil za Saint-Gobain. Letno dvorec Versailles obišče 4 milijone obiskovalcev, ki lahko v Zrcalni dvorani občudujejo eno prvih kreacij Saint-Gobaina.

CROWNE PLAZA, SHAOXING, KITAJSKA

Hotel je eden izmed najbolj znanih članov verige Crowne Hotel, ki se nahaja v razvitem kitajskem mestu Shaoxing. Z višino 288,5m je najvišja stavba v mestu. Na prvi pogled je opazna ne samo višina stavbe, ampak tudi velika količina steklenih Saint-Gobain plošč, ki predstavljajo njegovo fasado. V hotelu so udobne sobe in apartmaji, konferenčna dvorana in restavracija.