Prva multikomfort hiša v Sloveniji

Prva multikomfort hiša v Sloveniji image 1
Prva multikomfort hiša v Sloveniji image 2
Prva multikomfort hiša v Sloveniji image 2

Multikomfortna hiša izhaja iz koncepta pasivne hiše in vodi do optimalne zasnove bivanja. Ta dosledno upošteva ekološke, gospodarske in socialne dejavnike, nudi najboljše toplotno udobje, vključno z vrhunsko akustiko in estetiko. Sestavni deli so tudi: odlična kakovost izmenjave zraka v notranjosti, požarna zaščita in varnost ob ohranitvi visoke fleksibilnosti dizajna objekta. Saint-Gobain v Sloveniji predstavlja svojo prvo multikomfortno hišo, pri kateri so bili uporabljeni izdelki iz skupin Weber, Isover, Rigips in Vetrotech.

Informacije

Tipsko arhitekturno zasnovana hiša podjetja Lumar, katero je podjetje Saint-Gobain nadgradilo z vrhunskimi izdelki iz svoje proizvodnje. Bistvena lastnost hiše je celo letni razpon toplote v hiši med 20–23 °C. Znanstveno je bilo dokazano, da je prav to idealna temperatura za počitek in učinkovito delo. Večino leta pa brez kakršnega koli ogrevanja. 

Uporabljeni materiali

  • Uporabljen Saint-Gobain Weber fasadni sistem na stekleni volni z visoko toplotno izolativnostjo  webertherm family GW, moderen design in vrhunske lastnosti ovoja fasade nudi inovativni zaključni sloj weberpas topDry, nadgrajen z weber effecto glass (H719-G) bleščicami, ki z leskom dodajo prestiž in eleganco objektu

 

  • Izdelki prvorazredne kakovosti Saint-Gobain Rigips so uporabljeni v notranjih prostorih, od mavčno-kartonskih in mavčno vlaknenskih sistemov do finih premazov in ometov za notranje prostore. Vsi so izdelani iz ekološko neoporečnih naravnih surovin.

 

  • Saint-Gobain Isover je poskrbel za notranjo protipožarno in akustično izolacijo, ki se nahajajo v Rigips suhomontažnih sistemih. Objekt je zvočno udoben, brez motečega zunanjega in notranjega hrupa.

 

  • Za svetlobno udobje je poskrbljeno z inovativnimi stekli Saint-Gobain Vetrotech, ki poskrbijo za naravno in prijetno svetlobo v notranjih prostorih. Stekla Saint-Gobain Vetrotech na objektu nudijo varnostni sistem, saj imajo vgrajene posebne protivlomne senzorje in izpolnjujejo zahteve za požarno odpornost.