Suhomontažne plošče

Suhomontažne plošče

Rigips suhomontažne plošče - Suhomontaža
Rigips suhomontažne plošče - Suhomontaža

Rigips kot proizvajalec ponuja trgu različne tipe suhomontažnih plošč za gradbeništvo. V osnovnem naboru plošč najdete mavčno kartonske, mavčno vlaknene, cementne plošče, plošče kaširane z izolacijo, … Vsaka od plošč s svojimi specifičnimi lastnostmi zanesljivo izpolni najvišje gradbeno fizikalne zahteve sodobnega gradbeništva.

Suhomontažne plošče

Standardne mavčno kartonske plošče

Plošče sestavljene iz mavčnega jedra obložene s kartonom. Uporabljajo se v stanovanjskih stavbah, pisarnah, poslovnih stavbah, hotelih, šolah in mnogih drugih segmentih kot obložna plošča Rigips sistemskih suhomontažnih konstrukcij.

Rigidur H mavčno vlaknene plošče

Rigidur H je homogena, impregnirana mavčno vlaknena plošča. Ima gladko ter izjemno trdo površino. Uporablja se za izdelavo robustnih stenskih in stropnih sistemov na kovinski ali leseni podkonstrukciji (montažne hiše).

Rigidur H specialne plošče

Specialne Rigidur H plošče se uporabljajo za različno namene: za gradnjo v ladjedelništvu, z Activ`Air dodatkom za čiščenje zraka v prostoru, z integrirano parno oviro.

Rigidur Pribor

Lepila in bandažni ojačitveni trakovi za obdelavo stikov Rigidur H mavčno vlaknenih plošč.

Rigidur suhi estrih elementi

So tovarniško izdelani estrih elementi iz Rigidur H plošč, dim. 1500 x 500 mm z ali brez kaširane izolacije. Pomembne lastnosti: majhna teža, hitra gradnja brez vnosa vlage v objekt zaradi suhega postopka izdelave Rigidur estriha.

Rigidur suhi estrih pribor

Izravnalno nasutje, dodatki in lepila za izdelavo suhega estriha Rigidur.

Rigidur suhi estrih podstrešni talni elementi

Podstrešni talni elementi Rigidur so tovarniško izdelani s kaširanim slojem EPS različnih debelin. Uporabljajo se posebej za toplotno izolacijo zgornjega nadstropja oziroma tal neogrevanega podstrešja. 

Specialne Rigips plošče

So plošče s posebnimi lastnostmi npr. povišana trdota, visoka zvočna izolacija, požarna zaščita, oblikovna prilagodljivost, gradnja z lesom, zaščita pred RTG sevanjem, plošča za mokre prostore.

Glasroc X

Rigips Glasroc X mavčno vlaknena plošča se uporablja za izdelavo visokokakovostnih suhomontažnih konstrukcij v vlažnih in mokrih prostorih ter za uporabo v zunanjih stropih in stenah.

Stropne akustične plošče

So perforirane mavčne plošče z lastnostmi absorpcije zvoka. Različice plošč ponujajo npr. Activ`Air učinek čiščenje zraka, ukrivljeni design, visoko toplotno prevodnost, različne načine obdelave stikov.