Sanacija poplavljenih objektov

Poplavljene in poškodovane fasade, kleti, stene, omete in ostale površine, ki so bile iz katerikoli razlogov namočene z vodo, je potrebno ustrezno in pravilno sanirati. V ta namen je Weber izdal brošuro Kako pristopiti k sanaciji poplavljenih objektov?

V brošuri lahko najdete ustrezne informacije o:

1.    Sanaciji vlažnih sten (sanacijski sušilni ometi)
2.    Dodatnih sanacijskih in preventivnih ukrepih
3.    Zagotavljanju hidroizolacije
4.    Fasadi (sanacija poplavljene, namočene in poškodovane fasade)
5.    Sanaciji notranje zidne plesni.

Image
Sanacija poplavljenih objektov image

V podjetju Weber, Saint-Gobain Gradbeni izdelki d.o.o., s sedežem v Ljubljani, smo specializirani za proizvodnjo in prodajo fasadnih sistemov in materialov za sanacijo fasadnih površin. Proizvajamo tudi izdelke za sanacijo in obnovo poškodovanih oziroma poplavljenih sten, preventivne izdelke pred vdorom vode in hidrozolacije. V Sloveniji smo prisotni že več kot 30 let in v tem času smo pridobili veliko izkušenj, znanja, referenc in poslovnih kontaktov. V sodelovanju z našim širokim krogom izvajalcev fasad in mojstrov za sanacije smo vam pripravljeni priskočiti na pomoč in vam pomagati pri sanaciji poplavljenih objektov.

Odpravljanje posledic poplav je lahko dolgotrajen proces, predvsem povezan s količino vode v objektu, trajanjem omočenja in vrsto gradbene konstrukcije.
30 cm opečnati zidovi in tlaki 20 kvadratnih metrov velikega prostora, ki je poplavljen do višine metra in pol, vpijejo približno 3500 litrov vode.
Pred pričetkom del je bistveno preveriti statično stabilnost objekta – večje razpoke ali posedki lahko opozarjajo na nestabilnost same konstrukcije.