Rigips v Sloveniji

Rigips v Sloveniji

Časi se spreminjajo, naše bistvo ostaja. 

Na trgu smo že več kot 75 let in v tem času je podjetje Rigips doživelo številne spremembe. Nekaj pa ostaja enako – naša odločenost, da smo vodilni na področju suhe gradnje. Vsak dan se trudimo po najboljših močeh, da vam zagotovimo varne, kakovostne in inovativne rešitve. Takšne, ki vam bodo zagotavljale udobno bivanje in bodo hkrati prijazne do planeta. Rigips svojim strankam ponuja široko paleto visokokakovostnih izdelkov, pa tudi celovite rešitve za izpolnjevanje potreb toplotnega ugodja, akustike, zaščite pred vlago in požarne odpornosti: mavčno kartonske plošče in posebne plošče, profile in dodatke za izdelavo predelnih sten in suhih oblog, široko paleto plošč in pripadajočih konstrukcij za snemljive in/ali nesnemljive stropove, fugirne in gladilne mase ter omete na osnovi mavca:

  • z mavčno kartonskimi ali posebnimi ploščami lahko zgradite strope, stenske obloge, stene na lahki konstrukciji, trpežne strope – ki zdržijo skozi čas, skozi celotno življenjsko dobo objekta,
  • s funkcionalnimi ali akustično razstavljivimi stropi lahko dosežemo visoko stopnjo estetike in dizajna prostorov, skrijemo inštalacije (električne, vodovodne, prezračevalne itd.) in povečamo akustično udobje v prostoru - za večjo jasnost govora,
  • mavčne omete se lahko uporablja za sanacije, klasične zaključne in dekorativne posege. Z masami in ometi na osnovi mavca lahko klasično zidane površine obdelamo tako, da dobimo ravno in gladko površino pred končnim barvanjem.

V Sloveniji smo prisotni od leta 1992, sprva kot podružnica Saint-Gobain Rigips Austria GmbH. Zaposleni v Rigipsu zagotavljamo svojim partnerjem in kupcem hiter in učinkovit servis za vse proizvode podjetja Saint-Gobain Rigips Austria GmbH. Tovarne Rigips Austria poslujejo samostojno v okviru mednarodne Saint-Gobain skupine. Od svoje ustanovitve v Avstriji v letu 1971 si je Rigips pridobil častno mesto v gradbeni industriji. Rigips pridobiva mavčno rudo v dveh tovarnah, v Puchbergu in Bad Aussee-ju. Na novo zgrajena tovarna v Bad Aussee-ju, ki je začela z obratovanjem v letu 1992, še vedno velja za eno najmodernejših tovarn mavčno kartonskih plošč v Evropi.

 

IBO certifikat

Image
IBO certifikat

Proizvodni obrat v mestu Bad Aussee

Proizvodnja mavčno kartonskih plošč iz naravnega mavca. Zmogljivost ima preko 26 milionov m2 mavčno kartonskih plošč, od tega se jih proda 60% v tujini.

Image
Rigips landing page image 3
Image
Rigips landing page image 2

Proizvodni obrat v mestu Puchberg

Image
RIGIPS landing page image 4

Tako strojni kot ročni ometi in izravnalne mase so del proizvodne ponudbe Rigips-ove tovarne. Glede na podlago in željeno površino najdete pravi proizvod.

Široko paleto fugirnih mas, mavčnih lepil in proizvodov za končno obdelavo mavčnokartonskih plošč lahko res imenujemo sistem.

Tovarna Rigips Puchberg blizu Dunaja slovi kot ena najmodernejših v celotni Evropi.